Menneske

VHT

Teknikken jeg arbejder med hedder; Vibromuscular Harmonisation Technique, forkortet VHT, og er en alternativ behandlingsform, der har fokus på bindevæv. VHT er en blid, men dog dybdegående form for bindevævsbehandling, der manipuleres ikke med knogler. VHT er ikke diagnostisk, det vil sige at der ikke bliver stillet en diagnose. Kommer man med et specifikt problem f.eks. dårlig ryg, Iskiassmerter, Psoas problemer, el lign. vil der blive lavet en generel afbalancering af kroppen, efterfølgende kan der arbejdes med specifikke problem områder.

 

VHT kan både stå alene, men går også godt i spænd med andre behandlingsformer som f.eks. Kiropraktik, Osteopati, Homøopati (blomster medicin), Akupunktur etc. Det kan også bruges som rent velvære for krop og sind.

 

Under VHT Sessionen

Til en VHT session kan man sagtens beholde sit tøj på, så længe man møder op i løstsiddende bluse og bukser, eller leggins der ikke er for glatte. Som kvinde er det rarest ikke at have BH på, det gør også mit arbejde lidt lettere, da en BH nemt kan komme lidt i vejen. Medbring gerne et lille håndklæde til at have under hovedet når du ligger på briksen.

Efter en endt session er det meget vigtigt at man drikker rigeligt vand, dette er vigtigt fordi der bliver sat gang i en afgiftningsproces under sessionen, og ved at drikke godt med vand, hjælper man til at skylle affaldsstoffer ud af kroppen.  

 

Som mennesker vil vi gerne have noget at sammenligne med, men VHT kan ikke umiddelbart sammenlignes med andre modaliteter eller teknikker. VHT er helt sit eget. En blanding af filosofier fra Vesten og Østen. Vi arbejder over meridianbaner men med muskler og bindevæv i fokus, altså en komplet afbalancering af kroppen både fysisk og psykisk.


Meridianbaner, akupunkturpunkter og afspænding

Fingrene udøver The Move, som er det unikke ved VHT. The Move udføres altid og kun på tværs af musklerne. Det er vigtigt, at det ikke gør ondt, da musklerne spænder op ved smerte, og man kan ikke samarbejde med en opspændt muskel. The Move øger blodcirkulationen, som bl.a. betyder en forbedret iltning af og næring til musklen samt afspænding af bindevævet.

The Move forplanter sig via bindevævet helt ind på organniveau. Der sker det samme, som når du dikker et spindelvæv: Uanset størrelsen på spindelvævet, forplantes vibrationen øjeblikkeligt ud til hvert eneste hjørne. Med andre ord: hver eneste celle i kroppen sættes i bevægelse.

 

Forebyggelse og blødgøring af arvæv

VHT må selvfølgelig ikke udføres direkte på friske sår, men så snart fx en åben skade eller et operationsar er tørt og fint og stingene fjernet, kan du arbejde omkring såret og med tid på kryds og tværs af såret/aret for dermed at forebygge dannelsen af arvæv. Gammelt arvæv kan blødgøres med teknikken. Det tager tid, men med vedholdenhed og tålmodighed kan gammelt, hårdt og knoldet arvæv blødgøres og smidiggøres.