Hvad er bindevæv?

I VHT er det bindevævet, der er i fokus, men hvad er bindevæv egentlig for en størrelse?

Bindevæv er en meget fin, tynd og let klistret hinde, der omkranser alle celler i vores krop. Det er den hinde, du fjerner, når du f.eks. renser en mørbrad.

Hele vores krop er forbundet af bindevæv, lige fra vores muskler og sener til vores blodåre og organer. Hvis ikke det hele hang sammen via bindevæv, ville vores organer f.eks. ligger og roder rundt ned i vores bækken. Man kan sige, at bindevævet løber igennem vores krop og forbinder det hele som et spindelvæv.

Dikker du til et spindelvæv, kan vibrationerne ses ud i hvert hjørne af spindelvævet. Det samme gælder for de vibrationer der sættes igang under en VHT session, de spreder sig langt ind i kroppen, ja helt ned på organ niveau.

Når bindevævet omkring en muskel er spændt, så kan man sammenligne det med, at selv har en jakke på, der er et par numre for lille. Det spænder, er ubehageligt og kan gøre ondt.

Det er bl.a. i sådanne tilfælde, at en teknik som VHT kan hjælpe. Ikke nok med at bindevævet bliver løsnet, og man bliver mere bevægelig. Man kan også få øget blodcirklationen i kroppen, til nemmere at komme af med ophobede affaldsstoffer. VHT er simpelthen en generel afbalancering af hele kroppen.

 

 

 

 

 

VHT for lille jakke